Akupunktur til morgensyge: Fungerer det?

Morgenesyge kan være en reel smerte. Undersøgelser viser, at hvor som helst fra 50 til 90 procent af kvinderne oplever kvalme og opkast i første trimester og videre. Læger tøver ofte med at ordinere stoffer inden for god grund, fordi masser af er usikre for din voksende baby. Det efterlader mamas at være på et vanskeligt sted, men ingen vil ikke lide at lide gennem morgensyge i flere måneder. Af denne grund søger nogle kvinder en alternativ medicinsk metode til at hjælpe med at lindre ubehag ved morgensyge: akupunktur.

Akupunktur til morgensyge: Fungerer det?

Hvad er akupunktur?

Den gamle praksis med akupunktur er muligvis ikke velkendt i USA endnu. Men befolkningen i Kina har brugt det i meget mere end 2.500 år til at behandle en række forskellige lidelser, herunder morgensyge. Det består af en trænet professionel indsættelse af fine, solide-filament sterile nåle i et eller mange flere point i kroppen. Kineserne mener, at der er 365 point, og de svarer til smerter eller medicinske tilstande. Når der er problemer, er det fordi der er en blokeret energiflow langs noget, der kaldes en meridian, “” en energikanal i kroppen, der kræver en konsistent og afbalanceret energistrøm for optimal sundhed og velvære. Når energistrømmen i en meridian er blokeret, kan den forårsage smerter og ubehag. Så målet med akupunktur er at gendanne energibalance og flow.

Hvordan kan jeg bruge akupunktur til at behandle morgensyge?

Traditionel kinesisk medicin mener, at almindelige graviditetssymptomer som kvalme, opkast og appetitundervisning er forårsaget af disharmoni mellem energistrømmen fra milten og maven. Ofte leveren og maven. En masse ofte vil de professionelle placere akupunktur nåle inde i håndleddet for at behandle disse energi disharmonier.

Arbejder akupunktur faktisk for at behandle morgensyge?

Mens nogle kvinder lover ved akupunktur til morgensyge, har videnskabelige undersøgelser vist blandede resultater. Nogle viser betydelig forbedring af emner, mens andre har været uomgængelige. Generelt er det imidlertid kendt, at akupunktur har en positiv indflydelse på en række medicinske tilstande, og meget mere end 8 millioner amerikanere har gennemgået akupunkturbehandlinger i betragtning af, at fagfolk begyndte at bruge tjenester i staterne i 1970’erne.

Det er vigtigt at bemærke, at en masse morgenkvalmebehandlinger fungerer for nogle kvinder og ikke andre, så akupunktur er ikke anderledes i den henseende. Ingefær arbejder for nogle kvinder, men ikke andre, nogle finder lettelse fra vitaminer, mens andre ikke gør det, og så videre. Så hvis du lider af morgensyge, og du er klar til at prøve akupunktur, kan det ende med at levere bare den lettelse, du prøver at finde, selvom en anden, du kender, ikke fandt succes med det.

Hvad kan man forvente ved en akupunkturaftale

Normalt begynder en akupunkturaftale til morgensyge, da en masse af enhver medicinsk aftale gør. Den professionelle vil papir din medicinske historie og klager og beskrive lidt om processen med akupunktur. Derefter vil de gøre “en analyse af pulser”. Der er i alt 28 impulser, som en akupunkturfaglig kan føle på dit håndled. De vil bruge dem sammen med en visuel vurdering af din tunge for at få en basislinje af dit generelle helbred. På dette tidspunkt kan akupunktøren udvikle en behandlingsplan specifikt for dig. Stil spørgsmål på ethvert tidspunkt, du føler, at du har brug for, og vær sikker på at du forstår og accepterer behandlingsplanen, som du ville, før du gennemgår behandling med enhver medicinsk professionel.

Når en plan er på plads, begynder nålplaceringen. I betragtning af at nåle er så små, forårsager de meget lidt ubehag. Placering kan være så hurtig som 15 minutter eller sidst op til en time, afhængigt af dine behov. Når de har indsat nåle, vil akupunktøren stimulere dem på forskellige måder. Dette varer i 25 minutter eller deromkring. Din akupunktør vil forsøge at sikre din trøst hele tiden, og en gravid kvinde kan typisk ligge på ryggen eller siden eller sidde lodret i en stol. Du har muligvis brug for kun en behandling, eller du kan kræve masser af afhængigt af dine individuelle behov.

Mange akupunkturindivider rapporterer at føle en følelse af afslapning kort efter, at nåle er indsat. Nogle beskriver også følelser af eufori og sundhed og velvære eller endda en flydende fornemmelse. Alle disse oplevelser kan medicinsk tilskrives en frigivelse af endorfiner i blodbanen.

Er det sikkert?

National Institutes of Health Center for komplementære og integrerende sundhedsundersøgelser akupunktur, herunder teknikker, der bruges til at lindre symptomer på morgensyge hos gravide kvinder. Deres professionelle publikationer viser det som en meget sikker teknik. Derudover har flere undersøgelser vist, at akupunktur næsten er blottet for bivirkninger, når den udføres af en trænet og licenseret praktiserende læge. De bruger sterile nåle, og de bruger kun hver nål en gang i køb til MAKe sikker renlighed.

Når det er sagt, skal du sørge for at kontakte din læge og gå over muligheden for akupunktur under graviditet, inden du aftaler.

Lignende metoder

Nogle akupunktører leverer også relaterede, komplementære behandlinger. En almindelig er at massere de områder, hvor nåle typisk indsættes, såvel som at bruge elektropunktur. Dette er praksis med at anvende elektrisk nålestimulering.

Der er også en form for varmeterapi, kaldet moxibustion, der ofte bruges i tandem med akupunktur. Det involverer at brænde en urt kaldet Mugwort, som masser af tro at have helende egenskaber. Moxibustion er blevet undersøgt grundigt af Verdenssundhedsorganisationen. De betragter det som en effektiv behandling af flere medicinske tilstande, herunder til behandling af vedvarende kvalme og opkast.

Er akupunktur ideel til dig?

Der er ingen SureFire Cure for morgensyge, men der er masser af muligheder for at prøve som akupunktur. Individuelle kvinder har forskellige resultater med dem alle, akupunktur inkluderet. Men hvis du har prøvet meget mere standardmetoder til at dæmpe dine symptomer med ringe eller ingen resultater, og morgensyge fortsætter med at påvirke din hverdag, kan det være værd at prøve denne gamle teknik for dig selv.

*Vi anbefaler altid at kontakte din primære læge inden nogen medicinsk procedure.

Du vil måske også syntes om:

Sådan håndteres morgensyge (tip, der faktisk hjælper!)

At finde den bedste graviditetspude, der hjælper dig med at sove om natten

Graviditet te; Hvilke er sikre + vores favoritter!

Leave a Reply

Your email address will not be published.